Célkitűzéseink

Magánfőzők egyesülete

Az egyesület fórumot, és érdekvédelmet kíván biztosítani, a  hazánkban,  Magyarországon készült házi pálinka megbecsülésének érdekében. Tesszük ezt azzal a céllal, hogy elősegítsük az otthon, illetve bérfőzdében készült pálinkák minőség javulását, a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítését, és a jó minőségű pálinka minél szélesebb körben való elismertetését. Ezzel is erős támogatást biztosítva azoknak, akik pálinkatörvényünket óvják,  védelmezik. Továbbá, célunk a pálinkafőzés magyarországi hagyományainak, értékeinek megőrzése, folyamatos ápolása, az Európai Unió törvényeivel, és a Magyar Pálinkatörvények figyelembevételével, annak ügyének elősegítése, hogy a pálinkafőzés országunkban hosszú távon megőrizhesse a benne rejlő értékeket.
A minőségi kisüsti pálinkafőzés érdekében az egyesület együttműködik olyan szakemberekkel, kutatókkal, pálinkafőzdékkel, akik közös ügyünket előremozdítani képesek. Ilyenek a gyümölcstermelők, bérfőzdék,  azok szakmai szervezetei, és más, pálinkában érdekelt, és a szakmában nevet szerzett olyan szervezetekkel, állami szervekkel, hatóságokkal, akik szintén elhivatottak ezen fontos ügy érdekében. Támogatjuk az  otthon, illetve bérfőzdében készült kisüsti pálinkafőzést, és minden olyan tradicionális  pálinka készítő eljárások értékeinek bemutatását, oktatását, hirdetését, mellyel  kiaknázható minden olyan idegenforgalmi, kereskedelmi és propaganda lehetőség melyek hűen szolgálják az egyesület által megbecsült értékeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.