Sok újdonsággal készülnek a Gyulai Pálinkafesztivál szervezői

Sok újdonsággal készülnek a Gyulai Pálinkafesztivál szervezői

 

Gyulai Pálinkafesztivál

 

Április 15. és 17. között rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált, amelyet idén új tulajdonosi kör szervez. Az esemény sajtótájékoztatóján a rendezők elmondták, hogy idén nagyobb sátorral, a hungarikumok hangsúlyosabb jelenlétével várja az érdeklődőket.
Arra törekszenek, hogy a rendezvény ismét az ország és a szakma első számú pálinkafesztiválja legyen, hozzájáruljon Gyula ismertségének növeléséhez, valamint a fürdőváros és a környező települések vendégéjszakáinak növeléséhez – mondta el Bora Imre a Gyulai Pálinkafesztivál új főszervezője január 11-én.
Az MTI kérdésére válaszolva Bora Imre kifejtette: újdonság lesz idén, hogy nagyobb sátrat állítanak fel a Várkertben, amelyet az eddigi gyakorlattal ellentétben nem osztanak több térre. Arra törekszenek, hogy a Gyulához kötődő termékek, a kolbász, a májas, a csokoládé, valamint a hungarikumok, például a mangalica- és szürkemarha-termékek, a méz, a kürtős kalács hangsúlyosabban jelenjenek meg a fesztiválon.     Hozzátette: idén is szerveznek pálinkaversenyt, ám ezúttal a kereskedelmi főzdék nem nevezhetnek a termékeikkel.
Újdonság lesz az is, hogy külön kategóriát alakítanak ki a bérfőzdék által, valamint az otthon, saját fogyasztásra főzött pálinkák számára. A nevezési feltételekről és határidőkről később adnak tájékoztatást.
Bora Imre közölte: a rendezvény szakma általi elismertségét programokkal és konferenciákkal szeretnék emelni, emellett kiemelten figyelnek arra, hogy színvonalas kísérőrendezvényeket is szervezzenek, minden korosztálynak megfelelő zenei kínálatot nyújtsanak.
Koncertet ad idén az Ismerős Arcok, Majka és Curtis, a Kiscsillag, az Irigy Hónaljmirigy, Gáspár Laci, a Bikini, Kis Grófo, Bódi Guszti és Bódi Margit, továbbá a gyulai zenészekből álló Magna Cum Laude együttes.
Görgényi Ernő polgármester elmondta: a fesztivál kiemelt eseménye Gyulának, örülnek, hogy egy tőkeerős, professzionális tulajdonos kezébe került a rendezvény. Bejelentette: öt évre szóló megállapodást szeretne kötni a főszervezővel, amely szerint a város minden évben legalább négymillió forinttal támogatná a szervezést és ingyenesen rendelkezésre bocsátaná a helyszíneket. Erről a január végi képviselő-testületi ülésen döntenek – mondta a polgármester.
Az első Kisüsti Pálinka Fesztivált Lovász Sándor ötletgazda szervezte meg 2000-ben Gyulán. Az azóta eltelt több mint másfél évtizedben számos hasonló rendezvényt szerveztek országszerte, a békési fesztivál sem színvonalában, sem látogatottságában nem tudta hozni a megfelelő fejlődést. Ezért döntött úgy Lovász Sándor, hogy átadja a rendezési jogokat a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft.-nek, amely már 16 éve szervezi a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét – közölték a szervezők.
A 17. Gyulai Pálinkafesztivált április 15. és 17. között rendezik meg a Várkertben.
forrás: http://www.boraszportal.hu/froccs/sok-ujdonsaggal-keszulnek-a-gyulai-palinkafesztival-szervezoi-2323

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.